Open post
Templeman Library, Canterbury

Templeman Library, Canterbury

Templeman Library, Canterbury


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Some photos courtesy Jim Higham, University of Kent

About the Project

Brocklebank 15/2 pre-crimped architectural wire mesh installed as sun screening at The Templeman Library in Canterbury.

The windows and façade of the Library's Templeman East building were replaced as part of a major remodelling project to improve appearance, access and facilities.

The Brocklebank mesh was supplied folded and riveted into fabricated frames. These framed mesh panels were then anodised Bronze Anolok 541 giving a 20 year life expectancy. Each panel is hinged for window-cleaning access and was specially designed to be compatible with standard curtain walling systems making this system readily adaptable to similar glazed façades.

Templeman Development Project

Refurbishment Project Display Boards (PDF)

Virtual Tour and Construction Timelapse Video

 

Open post
Oxford Science Park Oxford Sun Screening Coburg 12-12-12-12

Oxford Science Park

Oxford Science Park


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

Coburg 12-12-12-12- architectural spiral wound mesh sun-screening at Oxford Science Park.

The screen is designed to allow differing amounts of light to pass through depending on the angle of the source. The mesh therefore filters maximum sunlight when the sun is at its highest, and allows more light flow early in the morning and at sunset. The Coburg pattern was varied for this project as follows: Open Area: 69%, Weight: 7.32 Kg/m2, Thickness: 13mm.

Architect: Ian Ritchie Architects

View PDF Project Sheet: Oxford Science Park

View project location using Google maps

 

Open post
Hornsey High Street London Sun Screening Brocklebank Twin

Hornsey High Street, London

Hornsey High Street, London


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

Brocklebank Twin pre-crimped architectural wire mesh sun screening installation at Hornsey High Street, London.

View PDF Project Sheet: Hornsey High Street

 

Scroll to top