Open post
Wembley Stadium London

Wembley Stadium

Wembley Stadium


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

Gladstone 80/10 architectural cable mesh installed as cladding at Wembley Stadium. The cable mesh is used to provide an aesthetically pleasing, semi-transparent 'skin' to the open areas of the building above the entrances.

Wembley Stadium was built on the site of the previous 1923 Wembley Stadium. It is a UEFA category four stadium and has a seating capacity of 90,000 (105,000 combined seating and standing). It is England's national stadium and the 2nd largest stadium in Europe. Designed by Foster and Partners and HOK Sport (now Populous), it includes a partially retractable roof.

View PDF Project Sheet: Wembley Stadium

View project location on Google maps

 

Projects similar to this

Open post
University of Essex

University of Essex

University of Essex


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

Aluminium Brocklebank 20/5 architectural wire mesh façade cladding on top of University of Essex student accommodation.

The student accommodation requires an amount of plant on the roof; heating and air conditioning units, fans and ducting. The mesh enclosure effectively hides the unsightly plant from the view of people in the adjacent Library which is several floors higher and overlooks the Student Centre. The left hand enclosure is accessed from inside the building and has two double gates onto the roof and second enclosure. The latter is entered via a double gate in the centre. The library building itself has a similar enclosure but with no mesh roof as it is not overlooked. The enclosures are made from galvanised steel beams with our aluminium ‘Olympic’ extrusion as cross supports. The mesh is then screwed either through the steel work or into our extrusion depending which edge it is. The gates all have twin locks for added security.

 

Projects similar to this

Open post
UCL Sainsbury Wellcome Centre, Howland St, London

Sainsbury UCL Wellcome Centre, Howland St, London

Sainsbury UCL Wellcome Centre, Howland St, London


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

British Construction Industry Awards 2016 Winner: Major Building Project of the Year (over £50m)British Construction Industry Awards 2016

Winner: Major Building Project of the Year
(over £50m)

Leaf Awards 2016 Overall Winner Winner: Best Façade Design and Engineering

Leaf Awards 2016 Overall Winner Winner: Best Façade Design and Engineering

Leaf Awards 2016  Overall Winner

Winner: Best Façade Design
and Engineering

Glimmer glass mesh-reinforced resin forms a dynamic kinetic façade at University College London Sainsbury Wellcome Centre for Neural Circuits and Behaviour.

Locker Architectural Ltd supplied 3800 pixelated panels to form the façade to the Ian Ritchie-designed Sainsburys Wellcome Centre. To achieve the required dynamic effect the Locker team developed unique, custom-formulated GRP 'pixels' designed to ripple and shimmer with the changing breeze. Each pixel is constructed from Glimmer glass mesh-reinforced resin to achieve high bending and impact strength whilst still maintaining 85% light transmission values. 3800 pixels were laser-cut to 0.6mm tolerance then edge sealed by hand. The combined ripple effect of each pixel creates undulating waves of movement travelling across the façade that are fascinating to watch.

The Glimmer pixels are UV stable and conform to BS Class O fire rating.

View PDF Project Sheet: UCL Sainsbury Wellcome Centre

Projects similar to this

Open post
Plymouth Theatre Royal Plymouth Cladding - Facade Waterloo

Plymouth Theatre Royal Production Centre

Plymouth Theatre Royal Production Centre


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

Waterloo woven wire cloth installed as façade cladding at Plymouth Theatre Royal TR2.

Plymouth Theatre Royal’s complex provides a single location for the production of theatrical works, including the construction of sets, costumes and props, combined with rehearsal and education spaces. Sited on reclaimed land overlooking the river Plym, inland the area is industrial, with BOC, a fish factory, oil, sewerage, fertilisers, and the usual crop of tin sheds, engineering structures and the occasional oil tank or gasholder. Into this mix PTR2 forms the thin end of a regeneration wedge.

Ian Ritchie Architects’ multiple-award-winning design provides an open interconnected web of the activities involved in the production of theatre – and PTR2 meets the crucial aim of creating a sense of community and respect for the work of others.

Based on a flexible linear plan, rehearsal and education pods, workshops and assembly spaces slide along the length of a common circulation spine. A palette of tough materials – stone, zinc, and most spectacularly woven bronze – has been employed to meet the challenge of a harsh environment and the demands of making theatre. With time, weather, and the salt-laden air, the bronze will blacken, with hints of green and gold; the bright zinc and galvanised surfaces will develop a mottled softness; internal workshop wall and floor panels will acquire a patina through paint and damage before being replaced. This is an architecture of erosion, time and theatre. [Source: Ian Ritchie Architects]

View PDF Project Sheet: Plymouth Theatre Royal

 

 

Projects similar to this

Open post
Peckham Library London Cladding - Facade Gladstone 100/10

Peckham Library, London

Peckham Library, London


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

Gladstone 100/10 architectural cable mesh installed as feature cladding at Peckham Library, London.

Part of this unique design involved the installation of feature lighting which transforms the mesh into an ethereal blue shimmering curtain at night. Peckham Library was designed by Alsop and Störmer and won the RIBA Stirling Prize for Architecture.

View PDF Project Sheet: Peckham Library

View project location using Google maps

 

Projects similar to this

Open post
Leeds ERF Leeds Cladding - Facade Chineham

Recycling & Energy Recovery Facility (ERF), Leeds

Recycling & Energy Recovery Facility (ERF), Leeds


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

The Leeds Recycling and Energy Recovery Facility (ERF) 42m high main building is clad in Locker tension fabric mesh. Chineham mesh is used to clad the roof, and Caledonian 752 mesh is used for the sides and lower levels.

Created by internationally renowned architect, Jean-Robert Mazaud of S’pace Architects, the facility's design minimises offensive odours by drawing air constantly into the building from outside. The open weave of the tension fabric mesh facilitates this perfectly while blending beautifully with the curved timber frame to also present a visually appealing facade.

Main contractor: Clugston Construction Ltd

View PDF Project Sheet: Leeds ERF

View project location using Google maps

 

Projects similar to this

Open post
Here East, Queen Elizabeth Olympic Park London Cladding - Facade Broadway

Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, London

Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, London


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

The former Press and Broadcast Centres for the London 2012 Olympic and Paralympic Games has become Here East, a new digital quarter for East London.

The complex is a 24-hour media hub that caters over 20,000 broadcasters, photographers and print journalists facilitating broadcasts to 4 billion people worldwide. It contains an International Broadcast Centre and a Main Press Centre.

White powder coated Broadway expanded metal cladding is installed to effectively conceal and protect plant and services around the top of the building. The structure of the mesh facilitates transmission of daylight whilst concealing services behind, and blends perfectly with the aesthetics of the overall design.

The same Broadway mesh pattern is also used internally as an aesthetic screening around rooflights.

View PDF Project Sheet: Here East

MARIANItech expanded metal

Projects similar to this

Open post
Carnegie Cricket Pavilion Headingley Leeds Cladding - Facade Garston Carnegie Cricket Pavilion Headingley Leeds Cladding - Facade Garston

Carnegie Pavilion, Headingley Cricket Ground, Leeds

Carnegie Pavilion, Headingley Cricket Ground, Leeds


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

Garston architectural expanded metal installed as rain screen cladding at Carnegie Pavilion, Headingley Cricket Ground, Leeds, England

Architect: Alsop
Contractors: Bam Construct UK Ltd, Diverse Access and Installation Services Ltd

View details of the work completed by Diverse Access and Installation Services Ltd (PDF)

View PDF Project Sheet: Headingley Cricket Ground

MARIANItech expanded metal

 

View project location using Google maps

Tailored Installation Method

Projects similar to this

Open post
Chineham ERF Basingstoke Cladding - Facade Chineham

Chineham ERF

Chineham ERF, Basingstoke


Chineham ERF facade cladding
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

Tension Fabric Mesh installation at Chineham Energy Recovery Facility for Veolia Environmental Services, Basingstoke.

View project location using Google maps

Projects similar to this

Scroll to top