Open post
Nelson 16/4 Architectural Mesh installed as a ceiling at The River Café, London.

The River Café, London

The River Café, London


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

Nelson 16/4 Architectural Mesh installed as a ceiling at The River Café, London.

The specification used was: Open Area: 64%, Weight: 10.16 Kg/m2, Thickness: 8mm.

Architect: Richard Rogers Partnership

 

Open post
Waterloo International Station

Waterloo International Station

Waterloo International Station


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

3000 square metres of Cromarty Laminate mesh was installed to augment roof glazing at the iconic Waterloo International Station.

Locker conducted structural and tensile tests of this material at Bath University. Dimensions for fabrication of all 432 individual panels were determined by detailed 3d laser survey. Locker then used their own unique installation system to securely retain the material within the roof space.

"Our Client is more than impressed that we have delivered the Contract on time and within budget. I would just like to take this opportunity to personally thank you both for all your efforts and endeavours in helping us to complete the contract. The service, reliability and professionalism that you have bestowed upon is during the course of the contract is very much appreciated." Phil Webb, Managing Director, Walker Construction

View PDF Project Sheet: Waterloo International Station

View project location on Google maps

Open post
British Museum World Conservation & Exhibition Centre London Ceiling Brocklebank 16/5

British Museum World Conservation & Exhibition Centre

British Museum World Conservation & Exhibition Centre


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

About the Project

Shortlist: RIBA Stirling Prize 2017

Sainsbury Exhibitions Gallery with Brocklebank 16/5 aluminium mesh ceiling. The stunning wire mesh ceiling for the 1000m2 exhibition hall perfectly complements subtle lighting while effectively concealing vents, diffusers and ducting, and providing easy access for maintenance.

The Locker Architectural installation team successfully tackled a number of challenges to complete the job within the scheduled timescale. The mesh was formed into trays and fixed into inverted aluminium angle frames minimising visibility of the supporting structure. These hinged panels lock into the sub-frame when closed and are fitted with an inertia system to check the swing of each panel as it opens. With panels in the closed position the visual effect from below is of a single, continuous expanse of mesh.

The Locker design team tailored the ceiling to fit the existing steelwork structure of the building using an aluminium sub-frame with hinged mesh panels. Anodised aluminium Brocklebank 165 wire mesh with an increased aperture (to accommodate the swirl diffuser) was used to reduce both weight and cost.

Mace, the main contractor on this project, were so impressed with the quality of workmanship that they awarded us ‘Contractor of the Month’. The customer and architect (Rogers Stirk Harbour) are both delighted with the finished product.

PDF Project Sheet: British Museum World Conservation & Exhibition Centre

Scroll to top